DOSTLARIMIZ VE ÖĞRETMENLERİMİZ: KİTAPLAR VE İNSANLAR

 

İnsan kendine öz ve kendine ait bir bilinci olan bir varlıktır. Her insan birbirinden farklı kitaplar gibidir kimisi üzüntüyü kimisi mutluluğu anlatır. Ayrıca birbirlerinden bir şeyler öğrenir ve bunu hayata karşı kullanırlar.

 

Kitaplar birbirlerinden farklı öğretici insanlara benzerler. Bir tanesinde hayatın acı gerçekleri anlatırken öbüründe hayatın ne kadar güzel olduğu anlatılır. Onlar bizim hiç kaybetmeyeceğiniz dostlarımızdır. Pal Sokağı Çocukları kitabı bize üzüntüyü, birlik beraberliği, mücadeleyi öğretiyorsa insanlar da kendi yaşadıkları tecrübe ile birbirlerine bir mesaj ve çıkarılacak ders verirler. Yaşadığımız bu dünyadaki hayatta kalma becerilerini ve kurallarını insanların yaşantılarında ve onların bakış açılarından öğreniriz.

 

Kitaplar ile de genellikle davranışlarımız, hayatımız ve eğitimimiz hakkında bir şeyler öğreniriz. Her ikisi de bizim öğretmenlerimiz gibidir. Bize yardımcı ve destek olurlar. Onlar sayesinde bir salyangoz gibi içine kapanmış bir insanın dünyaya ve başkalarına karşı çiçeklerin açmasını sağlayabiliriz. Aynı zamanda yeni doğan bir bebek gibi hayatın gerçeklerini kurallarını bilmeyen bir insana, kitap ve insan yaşantılarının örnekleri ile bu gerçekleri onun beynine bir kıvrım olarak ekleyebiliriz.

 

Evet, kitaplar ve insanlar aynı işlevi görüyor ama kitapların da duyguları var mı? Hayır, yok! Bildiğiniz gibi onlar bir nesnedir ve onların bir aklı yoktur ama daha iyi değil mi işte!
Onların bakış açısı, hayata karşı olan temel bakış açılarına paraleldir ve onlar bu bakış açılarını içine duygu katmadan her şey nasıl ise öyle anlatır. Bu da bizim her bakış açısını bilip onlar yerine kendi yorumunuzu yapmanızı ve kendimize göre yaşamamızı sağlar.

 

  DEFNE AYDEMİR 

                     ODTÜ GV ANKARA OKULLARI

               8/F SINIFI ÖĞRENCİSİ

 

 

 

 

 

 

 

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

©2024 Öğrenci Teknoloji Takımı 2022 Emeği GeçenlerODTÜ GVO - BLOG

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account