BAY ÇİLEKLİBAYKUŞ’UN EVİ

Bugün, büyük bir gündü. Bugün Bay Çileklibaykuş’un evine gidecektim. Kendisi Kuşlar Büyük Adası’nın en zengin baykuşuydu.  Ama bir sorun vardı: Ben Kuşlar Küçük Adası’nda yaşıyordum ve Kuşlar Büyük Adası buradan çok uzattı. Ayrıca orada zengin ve büyük kuşlar yaşardı mesela Kocaladan Kartal, büyük cüssesiyle ünlüydü. Neyse, Bay Çileklibaykuş hikayelere bayılırdı. Ona harika, sihirli güçlü ve özel bir hikâye de anlatırsam çok sevinirdi. Bugün onun doğum günü olduğu için hikayemle beraber bir de hediye almalıydım.

Hediye işine yolda karar vermek en iyisiydi. Yola koyuldum. Oraya en kestirme yol, Karanlık Ölümcül Dağ idi.  Aslında orası hiç ölümcül değildi aksine çok eğlenceliydi ama yoğun ağaçların arasında geçmekte zorlanan insanlar oraya o adı vermişti işte.  Babam çok eskiden madenciydi ve dağın içini delen bir makine icat etmişti. Aslında gagası ve incecik bacaklarıyla çok yıllarını almıştı ama o makine ile dağı delip bir tünel açmayı başarmıştı. Kuşlar Küçük Adası’ndan Kuşlar Büyük Adası’na açılan bir tünel! Ben de her zaman yapmayı istediğim şeyi yapıp o tünele girdim ve bir saat kadar uçtuktan sonra o tarafa geçmeyi başardım. Yolda, anlatacağım hikayeyle beraber kendisine vermek istediğim hediyeyi de düşünmüştüm. Bay Çileklibaykuş’a  Manokalarına’nın lava taşı elmasından verecektim.  Bunlardan bende çok fazla vardı.  Babam yaptığı maden kazılarında çıkarmıştı. Bay Çileklibaykuş adanın en uç kısmında oturuyordu. Oraya varana kadar evini düşündüm, ne de güzeldi! Asmalarla süslenmiş, guguklu ağaç kabuğundan yapılmış bir evdi.  Evin içinde çok sayıda antika eşya vardı ve Bay Çileklibaykuş hiçbirini satmayı düşünmüyordu.  Sonunda Bay Çileklibaykuş’un evine varmaya başardım. Kendisi çok iyi kalpli ve nazik biriydi. Ayrıca hediyemi de çok beğendi. Sohbet ettik ve bu adaya özel kuş sütü içtik. Yemek yedik. Çok güzel bir gün geçirdik.

Eve döndüğümde hemen yatıp uyudum, çok yorulmuştum ama buna değmişti.  Bence sen de güzel bir sohbet etmek istersen bir gün Bay Çileklibaykuş’un evine gitmelisin.

NEHİR ÖZCAN

ODTÜ GV ANKARA OKULLARI

6/E SINIFI ÖĞRENCİSİ

 

 

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

©2024 Öğrenci Teknoloji Takımı 2022 Emeği GeçenlerODTÜ GVO - BLOG

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account